Trendy v potravinách

Aj tieto potraviny môžeš očakávať, že v nasledujúcom období uvidíš v obchodoch a reštauráciách alebo lepších supermarketoch.

Amchoor

Toto dochucovadlo je vyrobené zo sušeného a práškového zeleného manga a je často používané v severoindickej kuchyni.

Amchoor
Korenie Amchoor / Zdroj: relife.sk

 

Čierny cesnak

Čierny cesnak je druh odležaného cesnaku, ktorý získava farbu Maillardovou reakciou alebo karamelizáciou, nie fermentáciou. Tieto vyzreté strúčiky sú sladké a lepkavé s takmer figovou textúrou. Sú jemnejšie ako čerstvý cesnak.

Čierny cesnak
Čierny cesnak / Zdroj: Spicemountain

Cà ri gà

Vietnamské kuracie kurča alebo cà ri gà sa pomaly dusí so zemiakmi a mrkvou vo voňavom vývare z citrónovej trávy a cesnaku na báze kokosu.

Etiópske chlebové placky

Injera (alebo fermentované flatbread) sú etiópskou špecialitou sú populárne. Tieto kvasené placky majú mierne špongiovitú štruktúru a kyslastú chuť, ktoré sa tradične podávajú spolu so šošovicovými, zeleninovými alebo mäsovými jedlami.

Dashi

Je to jeden zo stavebných kameňov japonskej kuchyne. Dashi je vývar a často sa používa do polievok miso a polievok s rezancami. Primárnou ingredienciou je kombu – morský kel, ktorý je sušený a nakrájany na plátky – ten je zodpovedná za príchuť umami polievky miso.

Himalájska ružová soľ

Himalájska ružová soľ pochádza z pakistanských baní Khewra. Svoj výrazný ružový odtieň získava z minerálov vrátane železa a draslíka.

Je to atraktívne korenie a chutí vynikajúce v kombinácii s čokoládou. Okrem toho pomáha vyrovnať sa s refluxom kyseliny tým, že vyrovnáva hladinu pH.

Latest articles

Related articles